• Vennskap i barnehagen

03/03/2015

Boklansering: Anne Greve lanserte torsdag sin nye bok Vennskap mellom små barn i barnehagen.

• De voksnes samspill er familiens hjerte og næring

03/03/2015

Jesper Juul skriver om hvordan kjærlighetsforholdet mellom foreldrene danner grunnlaget for livet i familien.

• Stress smitter

03/03/2015

Jesper Juul skriver om stress i A-magasinet. Dette er del to av tre. Barn blir bare stresset hvis hele familien er det.

• Stress gjør vondt

03/03/2015

Når Sandra (10) har vondt i magen, er det fordi hun er stresset. I tre artikler skriver Jesper Juul om dette fenomenet.

• Alt for barna?

03/03/2015

Jesper Juul svarer på leserbrev om livet i familien. Denne uken handler det om hvor langt man bør strekke seg etter et vondt brudd.

• Vil ikke bæsje på do

03/03/2015

Etter lang kamp nekter fireåringen fortsatte å slutte med bleier. Da er det åpenbart at foreldrenes strategi ikke virker.

• Norske barnehager passer ikke for barn

03/03/2015

Torgeir Alvestad uttalte til VG at norske barnehager ikke passer for barn. Vi kontaktet Alvestad for en utdypning.

• Barneklemmer og tidsklemmer

03/03/2015

Morten Halvorsen, foredragsholder, førskolelærer og forfatter deler sine meninger om den etter hvert velkjente tidsklemma.

• Risikabelt å la små barn håndtere følelser alene

03/03/2015

Jesper Juul har skrevet mye om timeout og andre pedagogiske eksperimenter. Trond Kristoffersen kommenterer en av hans artikler.

• Tom av ros 15 år

03/03/2015

Jesper Juul driver veiledning i A-magasinet og er fortsatt opptatt av ros: Hun er best i det meste – og får all den rosen hun fortjener. Det er hennes problem.

• Hvem tisser på hvem?

03/03/2015

Jesper Juul svarer en fortvilet mor og mener barnehagens metode for å unngå våte bukser er høyst diskutabel.

• Aggressive leker

03/03/2015

Hvor går grensen for barns aggressive lek? Skal vi forby skyteleker eller er dette en sunn måte for barn å forholde seg til aggressivitet på?